Çfarë dini për dritat e kopshtit?

Kalimtarët që ecin natën, makinat që ecin në errësirë, madje edhe zonjat e vjetra që kërcejnë në fushë, çdo cep i qytetit nuk është pa hijen e tyre - dritat e kopshtit.Llamba e oborrit është një lloj ndriçimi i jashtëm, i përdorur kryesisht në korsinë e ngadaltë urbane, korsinë e ngushtë, zonat e banuara, pikat piktoreske të udhëtimit, parqet, sheshet dhe ndriçimin e jashtëm të vendeve të tjera publike.A e dini se si të planifikoni dritat e kopshtit?Cilat janë klasifikimet e llambave të jashtme?

Llamba e oborrit është një lloj llambash ndriçimi në natyrë, zakonisht i referohet llambave të ndriçimit të rrugëve të jashtme nën 6 metra, përbërësit e saj kryesorë përbëhen nga pesë pjesë: burimi i dritës, llamba, shtylla e llambës, fllanxhat, pjesët e ngulitura në themel.

Me diversitetin dhe bukurinë e tyre, dritat e kopshtit zbukurojnë dhe zbukurojnë ambientin, ndaj quhen edhe dritat e kopshtit peizazhi.Përdoret kryesisht për ndriçimin e jashtëm në korsi të ngadalta urbane, korsi të ngushta, zona banimi, atraksione turistike, parqe, sheshe dhe vende të tjera publike, të cilat mund të zgjasin kohën e aktiviteteve të njerëzve në natyrë dhe të përmirësojnë sigurinë e pronës.

JD-G030


Koha e postimit: 16 korrik 2022