Moli i fafo: 3 faiga o lo'o fa'afouina le vaega

I aso nei, o le taulaga o le tulaga autu lea e faʻaalia ai olaga o tagata.Afai tatou te manatu o le toʻatele o le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo nonofo i totonu o taulaga ma ua na o le faʻatupulaia o lenei tulaga, e foliga mai e talafeagai le suʻesuʻeina pe faʻafefea ona suia nei avanoa ma o a luʻitau o loʻo feagai ma moli.

Ia toe faapaleni le fua o le tagata i nofoaga i fafo, pe fa'alaua'itele pe fa'alilolilo, ua avea ma fa'amoemoega autu o ta'iala i le taulaga e fa'atatau i le fa'anofoia o taulaga, gafataulimaina ma le saogalemu mo tagata uma.

I taimi talu ai nei, o fuafuaga a le taulaga ua faʻaleleia i se faʻataʻitaʻiga o loʻo avea ai o latou tagata ma totonugalemu o gaioiga eseese o loʻo faʻatinoina.O fausaga o taulaga e iai se vaega fa'atino ma fa'alagonae aafia tuusa'o ai le fegalegaleai ma avanoa eseese ma e taua tele le sao o moli.

Tulaga i moli i fafo

O moli o se elemene autu i totonu o nei manatu fou faʻafetai i lona gafatia e avea o se elemene suiga o le avanoa.moli i fafoo lo'o tu'ufa'atasia mo moli fa'atino e fa'atatau i le tu'uina atu o le va'aiga sa'o mo gaioiga o lo'o fa'atinoina i avanoa avanoa, fa'apea fo'i moli teuteu fa'atatau i le fa'aleleia o foliga o lo'o fausia ai lenei laufanua o le taulaga.

Ina ia ausia nei sini,e tatau ona fetuutuunai moli faufale i mausa, amio ma olaga o tagata e faaaogāina, ae i le taimi lava e tasi ia lelei ma faʻaaloalo i le siʻosiʻomaga, faʻaaogaina moli e sili ona lelei ma aloese mai le faʻaleagaina o le malamalama e ala i le faʻaogaina lelei o le faʻaogaina e puipuia ai le maualuga o faʻamalama ma le malamalama o totoe.

O le mamanu fa'amalama ose fa'ata'ita'iga fa'aauau pea e taumafai e fa'afetaui mana'oga o tagata fa'aoga.I lea itu, e manaia le toe iloiloina o faiga autu i le vaega.

Toe fa'aola nofoaga i le taulaga mo tagata savavali

O loʻo fautuaina mai ni talosaga fou ma le faʻamoemoe o le faʻaogaina o le taulaga, e pei o le faʻaogaina o auala ma nofoaga tutotonu, le faʻavaeina o nofoaga faʻatapulaʻaina e fiafia i tagata savavali, poʻo le toe faʻaleleia o siosiomaga semi-lautele ma a latou fetuunaiga mo tagata faʻaoga.

I lenei tulaga, o le moli e avea ma elemene autu e mafai ona:

● Taʻitaʻia tagatanuu i le faʻaogaina o avanoa
● Faʻamautinoa le saogalemu
● Fa'atonuina le fa'agasolo o tagata fa'aoga ina ia fiafia i le ola fa'atasi
● Faʻaleleia le fausaga o loʻo faʻatulagaina le avanoa

Ina ia mafai ona faʻamalieina manaʻoga mo moli o nofoaga savali, o loʻo maua faʻamatalaga faʻamalama o loʻo i lalo: Recessed, wallwashers, spotlights, bollards or Wall Lights e faʻaleleia ai le laufanua o le taulaga ma faʻaopoopo se isi faʻamatalaga o faʻamatalaga i le avanoa e ala i moli.

Fa'ato'aga o nofoaga i le taulaga

O tua'oi fa'aleaganu'u i le va o tagata lautele ma nofoaga tumaoti o lo'o nenefu.Ina ia fa'atauaina, e tatau ona avea le aai ma fale mo ona tagata, faia ni avanoa e valaaulia ai i latou pe a goto le la.O le moli o le mea lea e foliga mai e sili atu ona aoga ma vavalalata i le tagata faʻaoga e ala i le fatuina o se siosiomaga sili atu le faauo ma faʻafeiloaʻi ma moli e faʻapipiʻi i le avanoa.

E maua ai fo'i le fa'amalamalamaga sili atu ona lelei fa'afetai i fa'amalama fa'atasi ai ma fa'asoa malamalama fa'apitoa.O lenei tulaga e fiafia i le faʻaogaina o moli i fafo ma le vevela lanu vevela.

dfb

Aai atamai

O le fa'atumauina o le fa'avae lea o fa'ata'ita'iga atamai a le taulaga ua fa'ataunu'uina.Ose taulaga atamai e mafai ona fa'amalieina mana'oga o ona tagata mai se va'aiga, si'osi'omaga, ma galuega fa'atino e ala i le tu'ufa'atasia o Fa'amatalaga ma Feso'ota'iga Tekonolosi.O le mea lea, e manaʻomia le fesoʻotaʻiga mo le atinaʻeina o lenei ituaiga avanoa.

O moli o se tasi lea o vaega sili ona taua i le atinaʻeina o aai atamai.O faiga fa'amalama atamai e mafai ai ona fa'agaioi, mata'ituina, ma le fa'atonutonuina o moli i le taulaga e ala i feso'ota'iga feso'ota'iga uaealesi.I le faʻaaogaina o tekinolosi faʻatautaia mamao, e mafai ona faʻafetaui le moli i manaʻoga faʻapitoa o avanoa taʻitasi aʻo faʻamalieina tau ma tuʻuina atu le tele o le vaʻaia ma fegalegaleaiga.
Faʻafetai i lenei auala o le malamalama avanoa, aai toe faʻamalamalamaina o latou lava faasinomaga.Fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u, fa'afetaui i mana'oga fa'aagafesootai o ona tagata, e saofagā i suiga fa'ale-aganu'u ma fa'aosofia ai le soifua manuia o tagatanu'u.

O lea,o le fetuutuunai o faiga moli i fafo i avanoa eseese e fausia ai le aai o se tasi o faiga sili ona taua i le vaega.O le manuia o se mamanu malamalama lelei e faʻalagolago i lona gafatia e foia ai manaʻoga, lagona, ma agafesootai o tagata faʻaoga.


Taimi meli: Ian-08-2021